Araç Muayene Sorgulama

Taşıtlarımızın periyodik olarak muayenelerini yaptırmak zorundayız. Bazı taşıtlar 2 yılda bir, bazı taşıtlar ise her yıl muayeneden geçmek zorundadır. Bu süre araçların türüne göre değişmektedir. Araçlarımızı muayene yaptırmadan önce genel bir bakımdan geçirip daha sonra muayene işlemine götürmekteyiz. Aslında bu işlem hem bizim hayatımızı korumakta, hemde aracımızın ömrünü uzatmaktadır. Çünkü aracımız muayeneden geçecek mi yoksa bir eksiği çıkacak mı düşüncesi bizleri ister istemez aracımıza bakım yapmaya teşvik etmektedir.

Araç Muayene Sorgulama Nasıl Yapılır?


Araçlarımızın muayenesinin olup olmadığını internet üzerinden öğrenmemiz mümkündür. TÜVTÜRK araç muayene durumu sorgulama sayfası yoluyla araçlarımızın veya satın almayı düşündüğünüz aracın muayenesinin olup olmadığını öğrenmeniz mümkündür.

Aşağıda size vermiş olduğumuz linke tıkladığınızda TÜVTÜRK araç muayene sorgulama sayfasına ulaşmış olursunuz. Açılacak olan sayfada sizden sorgulama yapmak istediğiniz aracın plaka numarası istenecektir. Plaka numarasını ve resimdeki kodu ilgili alana girmeniz yeterlidir. Bu durumda aracın muayene tarihi, muayene sonucu ve muayene istasyonu bilgilerini görebilirsiniz.

Eğer ki muayene sonucunu detaylı olarak görmek istiyorsanız aracın plakası ile birlikte alt taraftaki muayene numarası alanına muayene numarasını da girip sorgula butonuna tıkladığınızda muayene detaylarını görüntülemiş olursunuz.

TÜVTÜRK Araç Muayene Sorgulama işlemini yapmak için TIKLAYIN…


Araç Muayene Sorgulama

Hayat Sigortası Poliçe Sorgulama

İnsanlar artık hayat sigortası, emeklilik sigortası gibi işlemleri kendi istekleri ile yapmaya başlamıştır. Hayat sigortası kişinin belli süre içerisinde belli teminat karşılığında yapılan bir sigorta çeşididir. Sigortalı bu süre içerisinde ölür veya sakat kalırsa bu durumda sigorta tarafından ölümde yakınlarına, sakatlıkta da kendisine belli bir meblağ sigorta tarafından ödeme yapılır.

Hayat sigortası genelde bankalar tarafından kredi çekme aşamasında yapılır. Örneğin bankadan 50.000 TL’lik bir kredi kullanıp 3 yılda geri ödeme planı hazırlamışsanız banka size 3 yıl hayat sigortası yapar. Bu sigorta işlemini bankalar kredi masrafları adı altında sizden almaktadır. Hayat sigortası gideri sizden kredi çekme aşamasında tek çekimde tahsil edilebileceği gibi yıllara bölünerek te tahsil edilebilmektedir. Fakat bankalar size kredi masraflarını az göstermek için hayat sigortası masrafını yıllara eşit olarak dağıtmaktadır.

Hayat sigorta poliçe sorgulama işlemi Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Hayat sigortası poliçe sorgulaması işlemini yapabilmeniz için gerekli olan link aşağıda sizinle paylaşılmıştır.

İlgili linke tıkladığınızda sizden istenecek olan kimlik tipi, kimlik no, doğum tarihi(gün, ay, yıl), aile sıra numarası ve cilt numarası gibi bilgilerinizi doldurup ara butonuna tıkladığınızda hayat sigortanız varsa listelenecektir.

Hayat Sigorta Poliçe Sorgulama İşlemi yapmak için TIKLAYIN…


Hayat Sigortası Poliçe Sorgulama

Deniz Ruhsatı Sorgulama

Gemilerimizin güvenliğini sağlamak amacıyla yapılmış olan deniz ruhsatı işlemi Kıyı Emniyet Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Büyük veya küçük olsun hiç farketmez deniz üzerindeki araçların hepsi için bu ruhsat gereklidir.

Deniz Ruhsatı Sorgulama işlemini yapabilmeniz için sizinle aşağıda bir link paylaşılmıştır. Sorgulama işlemini yapmak için bu linke tıklamanız yeterlidir.

İlgili linke tıklandığında açılacak olan sayfada sizden ilk önce e-devlet sistemine giriş yöntemi istenecektir. E-devlet sistemi giriş işlemi e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza veya TC kimlik kartı ile yapılabilmektedir.

İlgili linke tıklayıp sisteme giriş yaptıktan sonra Kıyı Emniyet Müdürlüğü Deniz Ruhsatı Sorgulama bölümüne tıklayıp sizden istenen bilgileri eksiksiz olarak doldurmalısınız. Bu bilgileri doldurup sorgula butonuna tıkladığınızda Deniz ruhsatı sorgulama işleminiz gerçekleşmiş olacaktır.

Deniz ruhsatı sorgulama işlemini yapmak için TIKLAYIN…


Deniz Ruhsatı Sorgulama

KOSGEB Başvuru Sorgulama

KOSGEB kısa adı KOBİ yani Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmeleri canlandırmak için kurulmuştur. Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) işlerini kurmak veya işlerini daha da büyütmek için proje hazırlayıp projelerini KOSGEB ‘e sunar. KOSGEB de bu projeleri değerlendirir. KOSGEB projeyi onaylarsa işletmeye kredi imkanı sunar. Bu kredi bazen karşılıksız olmaktadır.

KOSGEB başvuru sorgulama işlemini gerçekleştirmek için kosgeb.gov.tr sitesindeki KOSGEB başvuru sorgulama bölümüne girmelisiniz. Bu bölümün linkini aşağıda sizinle paylaşmış bulunmaktayız.

Aşağıdaki linke tıkladığınızda açılacak olan sayfada KOSGEB başvuru sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Açılacak olan sorgulama sayfasında sizden sadece resim doğrulama için ekrandaki karakterleri ve vergi numaranız istenmektedir. İlgili alanlara gerekli bilgileri yazıp sorgula butonuna tıkladığınızda KOSGEB başvuru sorgulama işleminiz gerçekleşmiş olacaktır.

KOSGEB başvuru sorgulama işlemi yapmak için TIKLAYIN…


KOSGEB Başvuru Sorgulama

Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama

Ülkemizde her gün binlerce dava açılmakta ve binlerce dava da sonuçlanmaktadır. Bu davalar genelde kredi kartları, alacak verecek davaları gibi davalardır. Size bir dava açıldığı zaman açılan dava tarafınıza tebliğ için adresinize bir yazı gönderilir. Fakat adresiniz değişmiş ise bu dava bilgisi elinize ulaşmayacaktır. Bu sebeple adres bilgileriniz sürekli doğru olmalı ve adres değişikliğinde nüfus dairesine hemen bildirilmelidir.

Adınıza açılan bir davanın olup olmadığını e-devlet sistemi üzerinden öğrenmeniz mümkündür. E-devlet sistemine giriş için kullanacağınız link aşağıda sizinle paylaşılmıştır.

Mahkeme dava dosyası sorgulama işlemi iki şekilde yapılabilmektedir. Birinci sorgulama işlemi UYAP üzerinden, ikinci sorgulama şekli ise e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır.

UYAP Dava Sorgulama Nasıl Yapılır?


UYAP sistemi ülkemizin en gelişmiş e-devlet sistemlerinden biridir. UYAP sisteminde UYAP vatandaş portalını kullanarak mahkeme dava dosyası sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. UYAP vatandaş sistemine giriş yapabilmek için çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Bu seçenekler e-devlet ile giriş, e-imza ile giriş, e-devlet sistemi ile giriş ve m-imza ile giriş seçenekleridir. İstediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz.

UYAP üzerinden mahkeme dava dosyası sorgulama işlemi yapmak için TIKLAYIN…

E-devlet Dava Sorgulama Nasıl Yapılır?


Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşlarına sunmuş olduğu e-devlet sistemi olan turkiye.gov.tr adresi üzerinden mahkeme dava dosyası sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu sisteme giriş e-devlet şifresi ile olmaktadır.

e-devlet sistemini kullanarak mahkeme dava dosyası sorgulama işlemi yapmak için TIKLAYIN…

Aile Hekimi Sorgulama

Aile hekimliği uygulaması ülkemiz insanlarının hastalıklarını, teşhis ve tedavilerinin takip edilmesi açısından olumlu bir uygulama olmuştur. Bu uygulamada ilk başta ikamet ettiğiniz adrese göre aile hekiminiz belirlenir. Fakat aile hekiminizi kendiniz seçme şansınız bulunmaktadır. Yani istediğiniz bir aile hekimini kendi aile hekiminiz olarak seçebilirsiniz.

Aile hekimi sorgulaması yapabilmek için Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimi sorgulama sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Aile hekimi sorgulama sayfasının ilgili linkini aşağıda sizinle paylaşmış bulunmaktayız. Bu linke tıklayarak aile hekimi sorgulaması yapabilirsiniz.

Aile hekimi sorgulaması yapacağınız sayfaya eriştiğinizde aile hekiminizi öğrenmek için sizden TC kimlik numaranızı ve doğrulama kodunu girmeniz istenecektir. TC kimlik numaranızı ve doğrulama kodunu ilgili alanlara girip sorgula butonuna tıkladığınızda aile hekiminizin adını, soyadını ve kaç nolu sağlık ocağında olduğunu öğrenebilirsiniz.

Aile hekimi sorgulaması yapmak için TIKLAYIN…


Aile Hekimi Sorgulama

İhale Yasaklılık Sorgulama

Devletin yapısı gereği birçok işi ihale yoluyla şirketlere vermektedir. İhaleyi alan şirket yada kişi almış olduğu işi ihale şartnamesine göre  almış olduğu işi yapmak zorundadır. İhale şartnamesine uymayanlara devlet ceza kesmekte ve devlet ihalelerine girmesini yasaklamaktadır.

Devlet yapacağı ihaleleri Kamu İhale Kurumu(KİK) sitesi üzerinden vatandaşa duyurmaktadır. Bu ihalelere girmek isteyen şartları yeten kişilerde ihaleye girebilmektedirler. İhaleye girecek olan kişinin sicilinin temiz olması, hakkında ihalelerden men kararı alınmamış olması ve gerekli teminatları verebilmesi gerekmektedir.

Yasaklılık Sorgulama Nasıl Yapılır?


Yasaklılık sorgulama işlemi EKAP yani Elektronik Kamu Alımları Platformu üzerinden yapılabilmektedir. Aşağıda size vermiş olduğumuz linkte ihaleden men edilip yasaklılık sorgulama işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.
edilmediğinizi sorgulamanız mümkündür. İhale yasaklılık sorgulama işlemini yapabilmek için bu linki kullanabilirsiniz. Aşağıda vermiş olduğumuz linke tıkladığınızda sizden bazı alanları doldurmanız istenmektedir. Bu alanları doldurup ara butonuna tıkladığınızda

Yasaklılık sorgulama işlemini yaparken aşağıdaki maddelere dikkat etmeniz gerekmektedir:

  • Hakkında kamu davası açılanlara ilişkin sorgulama, bu ekran üzerinden yapılmamaktadır. Bu kapsamdaki sorgulama işlemi idarelerce yasaklılık teyit başvurusu yoluyla gerçekleştirilmektedir.

  • Kriterlerden birini girmeniz yeterlidir.

İhale yasaklılık sorgulama işlemi yapmak için TIKLAYIN…


Meslek Kursu Sorgulama

İşkur kapsamında birçok kurs açılmaktadır. İşkur meslek sahibi olmak isteyenler için bulunulan bölgenin özelliklerine göre kurslar açmaktadır. Bu kursları açarken bazen de halk eğitim merkezlerinden destek almaktadır. Kurs başvurularını İŞKUR müdürlüğü olmayan ilçelerde halk eğitim merkezlerince toplanmakta ve halk eğitim merkezleri ile işbirliği yoluna gidilmektedir.

İŞKUR’un açmış olduğu kurslarda kursiyerler kursa gittikleri gün başına cüzi miktarda ücret almakta ve bu kursiyerlere sigorta yapılmaktadır. Bu kurslar halk arasında paralı kurslar olarak bilinmektedir.

İŞKUR meslek kursu sorgulama işlemi için aşağıda vermiş olduğumuz linkleri kullanabilirsiniz. Bu linklerden birincisi İŞKUR’un sitesi üzerinden sorgulama ikincisi ise e-devlet sistemi üzerinden sorgulama işlemidir.

E-devlet sistemi üzerinden sorgulama yapabilmeniz için e-devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-devlet şifrenizi postanelerden alabilirsiniz. E-devlet şifrenizi unutmuşsanız postanelerden yeni bir şifre alma şansınız bulunmaktadır. Ama yeni şifre alırken ilk aldığınız şifreden daha fazla ücret ödersiniz.

İŞKUR meslek kurslarını İŞKUR’un sitesi üzerinden sorgulama yaparken açılacak olan sayfada sizden bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgileri doldurmanız gerekmektedir. Sizden istenen bilgiler kurs numarası, kurs yeri, il, meslek gibi bilgilerdir. Bu bilgileri doldurup ara butonuna tıkladığınızda İŞKUR destekli meslek kursu sorgulaması yapmış olursunuz.

Meslek kursu sorgulama işlemini İŞKUR üzerinden yapmak için TIKLAYIN…

Meslek kursu sorgulama işlemini e-devlet kapısı üzerinden yapmak için TIKLAYIN…


Meslek Kursu Sorgulama

e-vergi Levhası Sorgulama

Çağımızın gerekli olan şartlarından biri de internet sorgulamalarıdır. İnsanlar işlerini zaman ve emekten tasarruf ederek halletmek istemektedirler. Bu sorunun tek çözüm yolu de e-devlet sistemidir. Ülkemiz e-devlet sistemine hızlı bir geçiş sürecine girmiş ve bu süreci başarıyla sürdürmektedir.

E-vergi levhası sorgulaması işlemini de İnternet Vergi Dairesi’nin sitesi üzerinden yapabilmekteyiz. Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi sitesi üzerinden kişiler ve kurumlar vergi borcu sorgulama, ceza sorgulama, prim borcu sorgulama gibi işlemleri rahatlıkla yapabilmektedir.

E-Vergi Levhası Sorgulaması Nasıl Yapılır?


e-vergi levhası sorgulaması yapmak için Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi sitesine bağlanmanız gerekmektedir. Aşağıda sizin için e-vergi levhası sorgulaması yapabilmeniz için ilgili link paylaşılmıştır.

İlgili
linke tıkladığınızda açılacak olan sayfada iki tane bölüm bulunmaktadır. Birinci bölümde sorgulama yapan kişinin bilgileri, ikinci bölümde ise sorgulanacak kişinin bilgileri istenmektedir.

Birinci bölüme sadece sorgulama yapan kişinin TC kimlik numarasını yazmanız yeterlidir. İkinci bölüme ise sorgulanacak kişinin veya kurumun vergi kimlik numarasını TC kimlik numarasını yazıp, bağlı olduğu ili ve bağlı olduğu vergi dairesini seçmelisiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra sorgula butonuna tıklayarak internet üzerinden e-vergi levhası sorgulama işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Sorgulama yapan kişi kendi bölümüne TC kimlik numarasını yazdıktan sonra varsa daha önceki yapmış olduğu sorgulamaların listesine daha önce sorguladıklarımı listele butonuna tıklayarak listeleme yapabilmektedir.

E-vergi levhası sorgulaması yapmak için TIKLAYIN…


e-vergi Levhası Sorgulama

Radar Cezası Sorgulama

İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte çoğu işlemlerimizin internet üzerinden yapılması mümkündür. Radar cezası sorgulama işlemi için artık maliyeye gitmeye gerek kalmamaktadır. Radar cezası sorgulama işlemini de internet üzerinden yapmak mümkündür. Radar cezanızı öğrenmek artık çok kolaydır. Radara girmişseniz heme internetin başına geçip aracınızın plaka, tescil tarihi ve sizin TC kimlik numaranızla sorgulama yapmanız mümkündür.

Radar Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır?


Radar ceza sorgulama işlemi İnternet Vergi Dairesi sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Bu işlemi yapabileceğiniz linki aşağıda sizinle paylaşmış bulunmaktayız. Aşağıda vermiş olduğumuz linke tıkladığınızda karşınıza İnternet Vergi Dairesi’nin ceza borç sorgulama ekranı çıkacaktır. Bu ekranda radar cezanızı görebilmek için aracınızın plakasını, TC kimlik numaranızı ve aracınızın trafik tescil numarasını ilgili alanlara yazıp tamam butonuna tıklamanız yeterlidir.

Açılacak olan ekranda motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezası bilgileri, şimdiye kadar yapılmış olan tahsilat bilgileri gibi bölümler açılacaktır. Bu bölümlerden ceza bilgileri bölümüne tıkladığınızda radar borcunuzu öğrenmeniz mümkündür.

İnternet Vergi Dairesi’nin bu sorgulama ekranında motorlu taşıtlar vergisi hesaplama ve kredi kartıyla ödeme işlemini de rahatlıkla yapabilirsiniz.

Radar cezası sorgulama işlemini yapmak için TIKLAYIN…


Radar Cezası Sorgulama

Genel Sağlık Sigortası Borç Sorgulama

Sağlık sigortası bizi çoğu zaman hastane köşelerinde rahat ettirmektedir. Genel sağlık sigortası sorgulama yöntemi ile genel sağlık sigortası kapsamına alınmış olan vatandaşlarımızın prim borçlarını sorgulama yöntemidir. Yeni kanunlarla herkesin genel sağlık sigortası kapsamına alınması ve herkesin az da olsa bu sigortayı ödemesi yoluna gidilmişti. Kanun bu şekilde olunca çalışmayan kesimin veya yarı zamanlı çalışan kişilerin de üzerlerine borç görünmektedir.

Haciz Sorgulama

Alım-satım, devir daim işlemleri gibi işlerinizde üzerinizde haciz olup olmadığını bilmeniz gerekmektedir. Çünkü biz üzerimizde hacizli mal yok diye bildiğimiz bir araca veya taşınmaza yanlışlıkla da olsa haciz konulabilmektedir.

Haciz sorgulama işlemi internet üzerinden üzerinden yapmak mümkündür. Bu konuda Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi Başkanlığının web sayfası yardımcı olmaktadır. GİB üzerinden haciz sorgulama işleminizi rahatlıkla yapabilmektesiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığının İnternet Vergi Dairesi üzerinden aynı zamanda GİB borç sorgulama işlemini de yapabilmekteyiz.

Haciz Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?


Haciz sorgulama işlemini yapmak için aşağıda size vermiş olduğumuz linke tıklamanız yeterlidir. Bu linke tıkladığınızda karşınıza çıkacak olan ekranda sizden bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgiler TC kimlik numarası, nüfus cüzdanı seri nosu, annenizin kızlık soyadı veya annenizin babanızın eşinizin veya çocuklarınızdan birinin TC kimlik numarası bilgileridir.

Bu bilgileri ilgili alanlara girdiğinizde alt tarafta bulunan tamam butonuna tıkladığınızda haciz sorgulama işleminiz gerçekleştirmiş olursunuz.

İnternet üzerinden haciz sorgulama işlemini yapmak için TIKLAYIN…


Haciz Sorgulama

Araç Tramer Kaydı Sorgulama

Tramer kaydı aracınızın hasar bilgilerini içermektedir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından yürütülen bu hizmetten faydalanmanın iki türlü yolu vardır. Bu yollardan biri acente girişi yolu ile tramer kaydı sorgulama, ikinci yöntem ise cep telefonumuz ile tramer kaydı sorgulamadır.

Acente Girişi İle Tramer Sorgulama


Aşağıda size vermiş olduğumuz linki tıklayarak açılacak olan sayfada acente giriş ile tramer sorgulaması yapmanız mümkündür. Bu alanda sadece acenteler giriş yapabilmektedir. Şahıslar bu alan giriş yapamamaktadırlar.

Acenteler ise sisteme giriş yaparken kullanıcı tipi bölümüne acente, e mail bölümüne ise e-mail adreslerini yazmaları gerekmektedir. Bu şekilde acenteler tramer kaydı sorgulaması yapabilmektedirler.

Acente ile tramer kaydı sorgulaması yapmak için TIKLAYIN…

Cep Telefonu İle Tramer Kaydı Sorgulama


Cep telefonunuz ile tramer kaydı sorgulaması yapmanız mümkündür. Bu işlemi yapabilmeniz için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi‘nin sorgulama sisteminden yararlanmanız gerekmektedir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin Ototkontrol5664 sistemini kullanarak aracınızla ilgili hasar kaydı, kaza tespit tutanağı gibi bilgileri öğrenmeniz mümkündür.

Cep telefonu ile Tramer kaydı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını öğrenmek için Araç Sorgulama başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.


Araç Tramer Kaydı Sorgulama

Ayedaş Borç Sorgulama

Ülkemizin her bölgesinde değişik isimler altında elektrik dağıtım şirketleri bulunmaktadır. AYEDAŞ yani diğer adıyla Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım Şirketi ‘de İstanbul ilimizin Anadolu Yakası bölgesine bakmaktadır. Bu bölgenin elektrik dağıtım, arıza vb işlemlerinden AYEDAŞ sorumludur.

AYEDAŞ Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?


AYEDAŞ elektrik şirketine bağlı olan kişiler aşağıda vermiş olduğumuz linke tıklayarak AYEDAŞ borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bu linke tıkladığınızda ENERJİSA nın sitesine bağlanırsınız. Açılan sayfada Enerjisa yeni üyelik, Enerjisa online randevu, elektrik borcu sorgulama gibi işlemleri yapabilirsiniz.

Açılacak olan sayfada işlem yapabilmek için daha önceden üye olmamışsanız yeni üyelik bölümüne tıklayarak üye olmalısınız. Bu işlemin nasıl yapılacağını bilmiyorsanız eğer Enerjisa Online Üye Olma başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. Üye olduktan sonra sol bölümde bulunan alandan giriş yaparak Ayedaş borç sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bireysel müşteri bölümünde giriş yaparken sizden müşteri numaranızı, cep telefonu numaranızı ve şifrenizi sormaktadır. İlgili alanlara gerekli bilgileri yazıp giriş butonuna tıklamalısınız.

AYEDAŞ borç sorgulama işlemi yapmak için TIKLAYIN…


Ayedaş Borç Sorgulama

Enerjisa Online Üye Olma

Enerjisa ülkemizin elektrik dağıtım şirketlerinin ortak kullandıkları sistemdir diyebiliriz. Enerjisa nın sitesi üzerinden elektrik borcu sorgulama, elektrik borcu ödeme gibi işlemlerinizi kredi kartınızla rahatlıkla yapabilirsiniz.

Bu işlemleri yapabilmek için Enerjisa’ya üye olmanız gerekmektedir.

Enerjisa’ya Nasıl Üye Olabilirim?


Enerjisa’ya üye olabilmeniz için Enerjisa’nın resmi sitesine bağlanmalısınız. Bu işlemi aşağıda size vermiş olduğumuz linke tıklayarak ta yapabilirsiniz. Bu linke tıkladığınızda karşınıza Enerjisa online üye olma sayfası açılacaktır.

Açılacak olan bu sayfada doldurmanız gereken bazı alanlar bulunmaktadır. Bu alanlara ilgili bilgilerin girilmesi gerekmektedir. Bu alanlar adınızın ilk 2 harfi, soyadınızın ilk 2 harfi, TC kimlik numaranız ve cep telefonu bilgilerinizdir.

Bu bilgileri ve güvenlik için oluşturulmuş olan güvenlik kodunu ilgili alana girip devam butonuna tıklayarak üyelik işlemlerinize devam edebilirsiniz.

Enerjisa üyelik işlemlerinizin nasıl yapılacağını anlatan videoyu izlemek için tıklayın…

Enerjisa online üye olmak için TIKLAYIN…


Enerjisa Online Üye Olma

GİB Borç Sorgulama

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi Başkanlığı’nın resmi sitesi üzerinden borç sorgulama işlemlerinizi yapmanız mümkündür. Bu hizmet sayesinde vergi borcunuzun olup olmadığı bilgilerine TC kimlik numaranız ile ulaşmanız mümkündür.

Aşağıda size Gelir İdaresi Başkanlığı borç sorgulaması yapabileceğiniz link verilmiştir. Bu linke tıkladığınızda açılacak olan sayfada vergi borcunuzu sorgulayabilmek için TC kimlik numaranız, nüfus cüzdanınızın seri numarası, annenizin, babanızın veya çocuğunuzun TC kimlik numarası veya annenizin önceki soyadının bazı karakterlerini girerek sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu sorgulama sonucunda eğer ki borcunuz varsa aşağıda size gösterilecektir. Fakat borcunuz bulunmuyorsa borç bulunamadı ifadesi yer alacaktır. Vergi borcu sorgulama işlemini bu sistem gayet başarılı bir şekilde karşılamaktadır.

Sistemin kullanımı kolay olmakla birlikte özellikle sene sonlarına doğru GİB borç sorgulama işlemini yapmamız yararımıza olacaktır. Çünkü farkında olmadığımız veya adımıza yanlışlıkla yazılmış olan borçlar sistemde kayıtlı olabilmektedir.

GİB borç sorgulaması yapmak için TIKLAYIN…


GİB Borç Sorgulama

HGS Etiketi Nereye Yapıştırılır?

HGS otoyollardan ve köprülerden geçiş işlemimizi hızlandırmaktadır. HGS etiketi Ptt şubelerinden ve bankalardan alınabilmektedir. HGS etiketimizi ön camın neresine takacağımız çoğu zaman tartışma konusu olmaktadır.

HGS etiketlerinin takılacağı bölge aracınızın dikiz aynasının durumuna göre değişiklik göstermektedir. Aracınızın dikiz aynası cama monteli ise dikiz aynasından yaklaşım 5 cm aşağıya, dikiz aynanız cama tavana monteli ise 10 cm aşağısına ve ön camı ortalayacak şekilde yapıştırılmalıdır.

Yani HGS okuyucusunun etiketi görebileceği bir bölgede olmalıdır. Her ne kadar HGS okuyucu cihazın görebileceği bir yere HGS etiketimizi yapıştırmış olsak ta geçiş esnasında aracımızı yavaşlatıp HGS okuyucu cihazın etiketimizi okuduğundan emin olmamız gerekmektedir. Aksi takdirde HGS’den kaçak geçiş yapmış olursunuz. HGS’den kaçak geçiş yapmış iseniz ceza alıp almadığınızı öğrenmek için HGS Ceza Sorgulama başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.


HGS Etiketi Nereye Yapıştırılır?

HGS Ceza Sorgulama

Paralı olan otoyollarda ve köprülerde trafik akışını kolaylaştıran geçiş sistemlerinden biride hızlı geçiş sistemi HGS’dir. HGS paralı otoyollardan ve köprülerden beklemeden geçiş yapmanın en kolay yoludur. Ptt şubelerinden veya bankadan alacağınız HGS etiketi sayesinde HGS geçişlerini kullanabilirsiniz. HGS etiketlerini araç ön camınızın HGS okuyucularının görüp okuyabileceği bölgeye takmalısınız.

HGS’den geçerken aracınızı yavaşlatıp, okuyucunun HGS etiketinizi görmesini sağlamalısınız. Eğer ki okuyucu HGS etiketinizi göremez veya okuyamazsa HGS’den kaçak geçiş yapmış sayılırsınız.

HGS etiketiniz yoksa ve geçiş yapmak durumunda iseniz geçiş yaptıktan sonra 1 hafta içerisinde HGS etiketi aldığınızda yapmış olduğunuz geçişin ücreti sizin HGS bakiyenizden düşürülmektedir. Böylece HGS kaçak geçişiniz normal geçiş gibi değerlendirilmektedir.

HGS Kaçak Geçiş Sorgulaması Nasıl Yapılır?

HGS kaçak geçiş sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden yapabilmektesiniz. HGS kaçak geçiş sorgulaması yapmak için aşağıda size vermiş olduğumuz linke tıklayarak açılacak olan sayfada aracınızın plakasını girmeniz yeterlidir.

HGS kaçak geçiş sorgulama işlemini yapmak için TIKLAYIN…


HGS Ceza Sorgulama

Ato Borç Sorgulama

Ülkemizin en büyük ticaret odalarından biride Ankara Ticaret Odası‘dır. Ankara Ticaret Odası ülkemiz gündeminde de yerini bulmaktadır. Bu da Ankara Ticaret Odası’nın büyüklüğünü göstermektedir. Ankara Ticaret Odası’na bağlı olarak bir çok firma hizmet vermektedir.

Ankara Ticaret Odası kendisine bağlı olan firmalardan üyelik aidatlarını yılda 2 dönem halinde almaktadır. Ankara Ticaret Odası(ATO)’ya bağlı firmalar bu üyelik aidat bilgilerini Ankara Ticaret Odası’nın resmi sitesi üzerinden yapabilmektedir.

Ankara Ticaret Odası üye işlemlerinden ATO borç sorgulama işlemlerinizi yapmanız mümkündür. Aşağıda size vermiş olduğumuz link yardımıyla ATO borç sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İlgili linke tıkladığınızda açılacak olan sayfada sizden bazı bilgileri doldurmanız istenmektedir. Bu bilgiler sorgulama işlemini yapan kişinin TC kimlik numarası, firma ticaret sicil numarası ve firma vergi numarasıdır. İlgili alanları eksiksiz doldurduğunuzda Ankara Ticaret Odası borç sorgulama işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.

Ankara Ticaret Odası borç sorgulaması yapmak için TIKLAYIN…


Ato Borç Sorgulama

Trafik Cezası Sorgulama

Her gün birçok araç yollarda. Bu araçların yollarda hareketi esnasında belirli bir kurala göre hareket etmesi gerekmektedir. Bu trafik kurallarına uymayanların tespit edilmesi halinde trafik cezası uygulanmaktadır.

Araç kullanırken trafik kazası geçirmemek veya cezaya maruz kalmamak için trafik kurallarına uymamız gerekmektedir. Trafik cezam var mı? Trafik cezamı nasıl öğrenebilirim? Arabama kesilen trafik cezası var mı? Plakama ceza yazılmış mı? gibi soruların cevaplarını internet üzerinden öğrenmeniz mümkündür.

Trafik Cezası Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Trafik cezası sorgulama işleminizi internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sayfasına bağlanarak yapmanız mümkündür. Aşağıda size vermiş olduğumuz link yardımıyla trafik cezası sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Aşağıdaki linke tıkladığınızda açılacak olan sayfada trafik cezası sorgulayabilmeniz için sizden bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgiler isim, soyisim, TC kimlik numarası ve doğum tarihi bilgileridir. İlgili yerlere gerekli bilgileri eksiksiz doldurup doğrula butonuna tıkladıktan sonra size araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama, tüzel kişi ceza sorgulama ve otoparka çekilen araç sorgulama bölümleri açılmaktadır. İlgili sorgulamalardan hangisini sorgulamak istiyorsanız seçip sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama işlemini şimdi yapmak için TIKLAYIN…


Trafik Cezası Sorgulama